Nova odličja srpskog badminton, Uglješa Mihajlović do bronze

Mladi srpski badmintonci uspešno su učestvovali na turniru Srebrna Žogica Lendave 2018, a do medalja je došao Uglješa Mihajlović. Uglješa je osvojio dve bronze, a u Sloveniji je učestvovala i Čarna Mihajlović. U Lendavi, reprezentativce je predvodila Marija Bulatović.

Uglješa se nadmetao u kategoriji do 13 godina. U muškom singlu, bio je odličan u grupnoj fazi, a zatim je savladao i Slovenca Jakuba Kiralja, a u četvrtfinalu je bio bolji od Slovaka Mateja Svorena. U meču koji je odlučio kome pripada bronza, a ko će nastaviti borbu za sjajniju medalju, Uglješa je poražen od Timoteja Ušeničika iz Slovenije rezultatom 21:19; 21:18. U konkurenciji parova, igrao je sa rumunskim reprezentativcem, Vladom Deheleanom. Kao i u singlu, nakon uspešne grupne faze, usledile su dve pobede, a zatim su poraženi od potonjih osvajača zlatne medalje, Marka Koroša i Vida Koščaka iz Slovenije.

Čarna se takmičila u konkurenciji do 11 godina, a u singlu je došla do četvrtfinala. U grupnoj fazi je zabeležila sigurne trijumfe, zatim je u prvom sledećem okrtšaju savladala domaću takmičarku, Lane Livk, a zatim je u borbi za odličje, poražena od Hrvatice, Kore Spehar rezultatom 21:18; 19:21; 21:15. U dublu je nastupala sa Mađaricom Petrom Repei, i igrale su u kategoriji do 13 godina, međutim poražene su na startu.

Foto: badminton.org.rs