Nova medalja Sergeja Lukića

Srpski badmintonac Sergej Lukić osvojio je bronzano odličje na turniru Svetskog juniorskog kupa,  FZ Forza SLovak Junior 2019, u Trenčinu. Na turniru je učestvovalo oko 200 perspektivnih sportista, a Srbiju su predstavljali i Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar.

Lukić je do postolja na ovom međunarodnom turniru došao sigurnim trijumfima. Najpre je bio bolji od Ukrajinca Mikhaila Selivana (2:0), zatim je u drugom i trećem kolu bio bolji od Poljaka, Mikolaja Piorkovskog (2:1), odnosno Lukaša Cimoša (2:1). Medalju je osigurao trijumfom protiv Slovaka Andreja Antoške (2:0), a na korak od finala i sjajnije medalje zaustavio ga je Španac Alvaro Leal (2:0).

Sudimčeva je u ženskom singlu zaustavljena u četvrtfinalu. Bolja od naše reprezentativke bila je Ukrajinka Arina Marušcčak (2:1), a u istoj rundi svoju borbu za odličje završila je i Sara Lončar, koju je savladala Nemica Tuk Pong Ngijen (2:0), potonja šampionka. Takođe u četvrtfinalu, ženski srpski dubl je završio takmičenje, porazom od danskog tima Karina Hartvig i Nele Sverts Knudsen (2:1).  Muški dubl zaustavljen je u drugom kolu, dok je mešoviti sastav Tomić-Lončar stao u osmini finala, a poraženi su od nemačke kombinacije Malik Borakadi i Leona Mihalski, potonjih osvajača zlata.