Muška juniorska reprezentacija Srbije danas odlazi za Portugaliju

Muška juniorska reprezentacija Srbije, danas 5. januara putuje u Portugaliju gde će igrati na turniru C grupe I runde Evropskih kvalifikacija zaXIX SP 2017. u Vijani do Kastelo 6 – 8. januara. Vladimir Vasović, prvi trener juniora Srbije, saopštio je sastav tima koji će igrati u Portugaliji.

 

Na spisku su:

TEHNIČARI: VUK TODOROVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I ALEKSA BATAK (PARTIZAN).

KOREKTORI: BORIS BUŠA (PARTIZAN) I NEBOJŠA MITROVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

LIBERO: IVAN ĆIROVIĆ (VGSK, VELIKO GRADIŠTE).

BLOKERI: ALEKSA POLOMAC (PARTIZAN), BOŽIDAR VUČIĆEVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I ALEKSANDAR NEDELJKOVIĆ (KOSOVSKA MITROVICA).

PRIMAČI: DAVID MEHIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), MIRAN KUJUNDŽIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), DANILO PAVLOVIĆ (NIŠ) I DAVIDE KOVAČ (PARTIZAN).

 

Muška juniorska reprezentacija Srbije igraće u C grupi I runde Evropskih kvalifikacija za XIX SP 2017, u Vijani do Kastelo u Portugaliji od 6. – 8. januara. Prvi rival juniorima Srbije biće Holandija, u petak, 6. januara od 16,00 časova po našem vremenu. U 2. kolu, u subotu, 7. januara, Srbija će igrati protiv Austrije od 18,30 časova po našem vremenu, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 8. januara, protiv Portugalije od 21,30 časova po našem vremenu.

Plasman u II rundu (18 – 21. maj) izboriće pobednici 4 grupe, kao i još dve najbolje drugoplasirane selekcije. Direktan plasman u II rundu izborili su Poljska i Ukrajina, prvak i vicešampion Evrope.

XIX SP 2017. u konkurenciji juniora (do 21 godine, 1997. i mlađi) odigraće se od 23. juna do 3. jula u Brnu i Češkim Budejovicama, u Češkoj.

Na SP će igrati 16 reprezentacija, a plasman su do sada, pored Češke, izborili Rusija i Italija iz Evrope na osnovu FIVB rang liste, zatim SAD, Egipat, Argentina, Kina i Iran. Na SP će igrati po 2 selekcije iz svake Konfederacije, kao i još 5 selekcija na osnovu FIVB rang liste.

SREĆNO!

Izvor: Odbojkaški savez Srbije