Mlađi omladinci Srbije savladali Nemačku i osvojili „Zimski turnir” u Izraelu

Mlađa omladinska selekcija Srbije (U-18) osvojila Zimski turnir” u Izraelu. Izabranici selektora Igora Spasića su, nakon trijumfa nad Izraelom (2:0), savladali selekciju Nemačke (2:1) i pokazali da su najbolja ekipa na turniru.

STRELCI: 1:0 Bačkulja 20, 1:1 Aslani 38, 2:1 Drezgić 66. Stadion: Šefajin. Sudija: Šalev Sason (Izrael)

SRBIJA: Slavković, Drezgić, Rogan, Bačkulja, Kremenović, Lukić (od 60. Knežević), Đurasović, Ergelaš, Čolić (od 89. Miladinovć) Cvetićanin (od 60. Đukić), Bogdanović (od 60. Miladinović).

NEMAČKA: Gebhardt, Voelcke (od 87. Velasko), Šmit, Zibert, Libelt, Kronmuler, Rol, Kerer, Lemperle, Vinkler, Aslani.

Velika borba dva izuzetno kvalitetna tima okončana je pobedom naših momaka. Srbija je zaigrala ofanzivno i lopta prvih petnaest minuta nije maltene ni izlazila iz šesnaesterca protivničkog tima. Gol Nemačke visio je u vazduhu. Ono što se moglo i naslutiti, desilo se u 20. minutu. Bačkulja je nakon odbitka lob udarcem matirao čuvara mreže nemačke reprezentacije. Kada se činilo da se na petnaestominutni odmor ide sa golom prednosti, Nemci uzvraćaju udarac. Aslani je bio strelac. To nije obeshrabrilo mlađe omladince Srbije, te su i u drugom poluvremenu nastavili sa organizovanom i disciplinovanom igrom i nisu dozvolili selekciji Nemačke da priprete golu Slavkovića. Ključni trenutak utakmice desio se u 66. minutu. Drezgić je preciznim udarcem iz slobodnog udarca zatresao mrežu Nemaca za vođstvo Srbije od 2:1, i ispostaviće se, zasluženu pobedu naše reprezentacije.

Izvor: fss.rs