Miloš Velebit pozvao omladince za dve provere sa Bugarskom

Omladinsku reprezentaciju Srbije očekuje drugi krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se održava u Finskoj, a izabranici selektora Miloša Velebita boriće se za put u Helsinki u Rumuniji, gde ih od 21. do 27. marta očekuju dueli protiv Ukrajine, Švedske i domaćina.

U sklopu priprema generacija 1999. odigraće dva meča u Blagoevgradu protiv Bugarske, a Miloš Velebit je odlučio da proveri i nova imena, tako da na spisku zbog objektivnih razloga (povrede, ligaške utakmica) nema mnogih igrača koji su bili učesnici prvog kruga kvalifikacija u Republici Irskoj a na koje selektor računa za presudne duele na putu do Prvenstva Evrope.
Na spisku se nalazi 20 imena: golmani Danijel Mićanović (Rad) i Miloš Čupić (OFK Beograd), igrači odbrane Stefan Veličković (Čukarički), Strahinja Bošnjak (Partizan), Ranko Veselinović (Vojvodina), Mihajlo Ivančević (Brodarac), Bratislav Đukić (Troa), Ognjen Mitrović (Brodarac), David Dunđerski (Spartak ŽK), Aleksandar Đorđević (Čukarički), igrači srednjeg reda Strahinja Jovanović (Partizan), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Meletios Mišković (PAOK), Igor Maksimović (Voždovac), Srđan Kocić (Brodarac), Vladimir Bradonjić (Radnik, Bijeljina), Milan Lučić (Spartak ŽK), Nemanja Vukmanović (Metalac), napadači Dejan Joveljić (Crvena zvezda), Bojan Radulović (Brajton).
Reprezentacija se okuplja u nedelju u 18,00 i odlazi u Bugarsku gde će 6. marta (15,00) da igra prvi meč, a dva dana kasnije (10,30) i drugi protiv domaće selekcije. Selekcija će pred put u Rumuniju imati i mini pripreme u SC FSS u Staroj Pazovi od 13. do 15. marta.

Izvor: Fudbalski savez Srbije