Memorijal „Maja Kos 2017“ i Državno prvenstvo za juniore održano na Tašmajdanu

Proteklog vikenda se na bazenu SC Tašmajdan održalo Državno prvenstvo za juniore i međunarodno takmičenje Memorijal „Maja Kos 2017“ u organizaciji Saveza sinhronog plivanje Srbije na kome su osim domaćih takmičarki učestvovale i takmičarke iz Bugarske i Austrije. Osim ova dva razloga, ovogodišnje takmičenje se izdvaja pošto se može smatrati i generalnom probom predstojećeg Evropskog prvenstva za juniore koje će biti organizovano na istom bazenu u Junu ove godine, a domaćin je naravno Savez sinhronog plivanja Srbije, takođe može da se smatra i obeležavanjem 25-te godišnjice postojanja kluba Taš.

Pobednici Memorijala Maja Kos 2017. po disciplinama

Kombinacija:

1. Bugarska,

2. “Vračar“,

3. „25.maj“

Tim:

1. Bugarska,

2. “Vračar“,

3. „Tašmajdan“

 

U disciplinama Solo i Duet, prva tri mesta zauzele su takmičarke iz Bugarske, tako da je pobednik celokupnog takmičenja Memorijala Maja Kos Bugarska federacija.

Pobednici na Državnom prvenstvu za juniore po disciplinama

Kombinacija:

1. “Vračar“,

2. „25.maj“,

3. „Sirene“ Niš

Duet:

1. Jelena Kontić/Iva Lukić “Vračar“,

2. Jana Počuča/Nina Šišović „25.maj“

3. Mia Orlović/Dora Vaščanin „25.maj“

Solo:

1. Jelena Kontić “Vračar“,

2. Nina Šišović. „25.maj“,

3. Iva Lukić “Vračar“

Za kometar smo zamoili prijatelje sajta KUSP „25.maj“, a u susret nam je izašla Marija Senica Jovović Sportski direktor kluba: ‘’Svi klubovi su se pokazali u najboljem svetlu, što se vidi i po postignutim rezultatima. Što se našeg kluba tiče pohvalila bih svu decu pre svega za disciplinu i trud koji su pokazali tokom priprema za samo takmičenje. Nije nam bilo lako da se uskladimo pošto su se paralelno odvijale naše klubske pripreme, ali i pripreme Reprezentacije čiji su sastavni deo naša deca, npr. najmlađi član juniorske Reprezentacije je Nina Šišović koja je fantastično oskočila kao solista. Takođe smo se suočavali sa promenama sastava i kombinacija zbog povreda takmičarki, tako Jana Počuča zbog povrede nije mogla da pokaže svoj maksimum, ali smo ponosni na nju što je ipak nastupala kako ne bi ostatak ekipe morao da odustane od takmičenja i time nam pokazala da je posmatramo kao profesionalca. Nismo imali prevelika očekivanja pošto su naša deca najmlađa, a znamo da iskustvo nosi određenu sigurnost u svakom pogledu što se održava na plasman. One su nas uporno ubeđivale u suprotno svakim svojim nastupom, tako je Tara Pudar osvojila 2.mesto u juniorskim figurama, a zapravo je kadet koji je ustvari ‘’mlađi junior’’, Mia Orlović je najbolje izvela figuru ‘’barakuda’’, Dora Vaščanin je u tandemu sa Miom izvela duet koji je obema juniorski debi što samo po sebi možda i nije toliko važno da nije najmlađi takmičarski duet, a koliko su dobre pokazuje bronzana medalja oko njihovog vrata. Sve u svemu imamo veliki potencijal u klubu i pred nama je veliki zadatak i obaveza da se to vidi.’’ – rekla je Marija Senica Jovović.

Čestitamo svim učesnicima!

Olja Veselinović