Megi Bemaks prvi Kup Beobasket

Ovog vikenda prvi put je održan Mini Kup Beobasket u Nišu u sklopu Kupa Radivoja Koraća. U finalu je ekipa Mega Bemaksa savladala pionire Crvene zvezde rezultatom 74:53 (17:19, 26:10, 17:13, 14:11). Najboljim igračem turnira proglašen je  Stefan Agoč, košarkaš pobedničke ekipe.

Nakon izjednačene prve četvrtine, u drugoj deonici su košarkaši Mege pojačali ritam i kažnjavali greške i promašaje protivnika, pa su na poluvremenu imali prednost od 14 poena. U nastavku su igrači Zvezde pokušali da se vrate u borbu za titulu, međutim košarkaši Mega Bemaksa su dobrom igrom držali protivnike na distanci od 10 poena i sigurno priveli meč kraju pri rezultatu 74:53

Na Kupu je učestvovalo osam ekipa, podeljenih u dve grupe. U grupi A su bile ekipe Crvene zvezde MTS, Vršca, FMP-a i Spartaka, a u grupi B je bio tim Partizana NIS, Mege Bemaks, Dinamika i Konstantina. Takmičenje je bilo organizovano od petka do nedelje i održano je u niškim osnovnim školama Dušan Radović i Miroslav Antić, dok je finale bilo u Čairu, kao uvertira za finale seniora u Kupu Radivoja Koraća.

Mega Bemaks: Petojević 2, Pećanac, Gušić 3, M. Andrić 19 (9 skokova, 5 ukradenih lopti), Đorđević 5 (5 asistencija), Barać 2, Kovačević 2 (6 skokova), Paunović 17 (9 skokova, 4 ukradene lopte, indeks 25), L. Andrić 2, Agoč 18 (9 skokova, indeks 30), Krtinić, Erić 4.

Fotografija: Košarkaški savez Srbije