Lepe vesti za decu Jagodine iz Fudbalskog saveza Srbije!

Fudbalski savez Srbije je danas posetio Jagodinu divnim povodom. Od 03.11.2016 budući asovi će moći da treniraju na novom terenu sa veštačkom travom, i vremenski uslovi više neće biti prepreka! Teren za fudbal od veštačke trave donirao je FSS, na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom!

Vest o donaciji prenosimo u celosti sa sajta FSS.

 Surčin, Lučani, Prokuplje, Jagodina…uskoro opštine u Beogradu, mesta i gradovi u Vojvodini. Niču tereni sa veštačkom travom širom Srbije, a u isto vreme Fudbalski savez Srbije, u sklopu predizbornog obećanja predsednika Slaviše Kokeze, donira i velike količine opreme desetinama, uskoro stotinama klubova kojima je neophoda u razvoju novih generacija igrača.

jagodina-fss-teren-19565

Centar fudbalske Srbije danas je Jagodina, gde je u prisustvu domaćina, prvog čoveka grada Dragana Markovića Palme, predsednik FSS Slaviša Kokeza, otvorio teren sa veštačkom travom koji će ovom delu Srbije omogućiti da rađa nove asove, deci da svakodnevno treniraju bez obzira na vremenske uslove. Ceo događaj koji je okupio na jednom mestu predstavnike 127 klubova Pomoravskog okruga i predstavnike deset Opštinskih saveza Pomoravskog okruga, Sudijske i Trenerske organizacije, uveličali su i potpredsednik FSS Goran Milanović,prvi čovek RIS Novica Tončev, zamenik generalnog sekretara Jovan Šurbatović, selektor Slavoljub Muslin, direktor sportskog sektora FSS Goran Bunjevčević, njegov zamenik Perica Ognjenović.

jagodina-fss-teren-19568

Na novom terenu je bilo jedanaest selekcija FK Jagodina, FK Tabane 1970 i ŽFK Jagodina.Slika u danu koji će ostati u sećanju Jagodine i brojnih mladih sportista.
-Velika čast i zadovoljstvo mi je što sam danas u Jagodini, gradu kome želim da u budućnosti ide u dobrom pravcu kada se radi o razvoju sporta i fudbala posebno, a kada to kažem onda mislim na decu i omladinu i njihov zdrav razvoj kroz sportske aktivnosti. Jagodina je bila i ostala fudbalski grad i drago nam je dobila jedan ovakav teren od velike koriste za one koji će trenirati na njemu – rekao je Slaviša Kokeza, predsednik FSS.

jagodina-fss-teren-19566

Za donaciju Fudbalskog saveza Srbije zahvalio se prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma.
-Želim prvo da čestitam selektoru Slavoljubu Muslinu na dobrom startu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a onda i predsedniku FSS Slaviši Kokezi na načinu kako vodi fudbalsku organizaciju. Voleo bih da srpski fudbal ide napred, sa više domaćih nego stranih igrača u klubovima. Fudbalskom savezu bih hteo da se zahvalim na donaciji ovog veoma vrednog terena i činjenici da je počeo da decentralizuje fudbal, jer se fudbal ne igra samo u Beogradu već se igra i u Kragujevcu, Vranju, Leskovcu i mnogim, mnogim drugim sredinama . Skoro svake nedelje veliki broj klubova širom Srbije dobija vrednu opremu od Fudbalskog saveza i to je važna stvar za sve, pre svega decu u tim sredinama- istakao je Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine.

Fotografije i vest preuzete sa sajta FSS

www.fss.rs