Kreće 17. festival minibasketa “Rajko Žižić”

Na Beogradskom sajmu, u hali 3, biće održan 17. tradicionalni Međunarodni minibasket festival “Rajko Žižić”. Svečano otvaranje je zakazano za 28. januar, tačno u podne, dok će festival početi dan ranije i trajati do poslednjeg dana januara. Mlade košarkašice i košarkaši biće podeljeni po kategorijama u četiri godišta: 2006. i mlađi, 2007. i mlađi, zatim 2008. i mlađi kao i 2009. i mlađi. U hali će biti postavljena i dva košarkaška terena sa veštačkom travom.

Turnir će biti i edukativnog karaktera, pa će za trenere biti organizovana tribina “Od minibasketa do košarke”, na kojoj je obavezno prisustvo svih trenera koji rade sa kategorijom minibasket, a samo prisustvo je uslov za dobijanje licence. Takođe, biće predstavljena i sva oprema i rekviziti koji se koriste za minibasket.

Za najmlađe će, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije kao i Unitas Fondom, biti organizovane radionice otvorenog i edukativnog karaktera, kako bi najmlađi učesnici kroz igru dobili sve potrebne informacije o neophodnoj zaštiti kako ne bi postali žrtve potencijalne trgovine ljudima.

Organizatori festivala su najavili medalje i pehare za sve učesnike.

 

Foto: Košarkaški savez Srbije