Košarkašice druge u Evropi, Raca i Katanićeva u idealnoj petorci

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina, osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. U finalu, srpske košarkašice su porašene od vršnjakinja iz Španije rezultatom 69:50 (17:6, 19:5, 15:12, 18:27). Pored vicešampionskog zvanja, naše igračice, Ivana Katanić i Ivana Raca su deo najboljeg tima šampionata.

Neefikasne su bile na startu srpske reprezentativke, što je Španija koristila i boljom skok igrom došla do dvocifrene prednosti. U prvom poluvremenu, igračice selektora Miloša Pavlovića, nisu pružile otpor selekciji Španije, koja je kažnjavala greške i promašaje, pa je rezultat nakon 20 minuta bio 36:11. Već početkom trećeg kvartala, Špankinje su imale “+30”, a tek u tim trenucima, srpska ekipa je zaigrala agresivnije i konkretnije. U nastavku su uspele da ublaže poraz, ali je Španija došla i do sedme pobede na prvenstvu, koja im je donela titulu .

Najbolji tim šampionata, pored Race i Katanićeve čine i Lara Vesterik (Holandija), Satou Sabali (Nemačka) i Iris Džunio Mbulito (Španija), koje je dobila i MVP priznanje.

SRBIJA U20: Naumčev 3, Đorđević 1, Vujisić 6, Jovančević, Radulović, Zukanović 2, Turudić 7, Bojović 4,  Raca 14, Vučković, Katanić 13, Stojanović.

ŠPANIJA U20:  Eraunčetamurgulj, Ajuso 9, Penja, Ečari 1, Ariztimunjo 2, Ginzo 14, Kaseras, Barneda, Sole 3, Iparagire 3, Mbulito 21, Pedande 16.

 

Foto: Košarkaški savez Srbije