Košarkaši u finišu savladali Italiju

Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina slavila je u neizvesnom okršaju drugog kola Evropskog prvenstva protiv ekipe Italije rezultatom 79:78 (22:18, 15:22, 22:18, 20:20). Srpski tim je u Hemnicu, u grupi D, zabeležio dva trijumfa, a u trećem kolu igraće protiv selekcije Švedske.

Prvo poluvreme okršaja sa Italijanima proteklo je u preokretima. Ekipe su se više puta smenjivale u vođstvu, a reprezentacija Italije je bila koncentrisanija u skoku, pa su na poluvremenu imali tri poena prednosti. U nastavku, koševima Radanova i Majranovića, Srbija je stekla novo vođstvo, a zatim su čvrstom odbranom sačuvali najopasnije košarkaše Italije, pa je naša ekipa u tom trenutku imala najveću prednost, “+6”. Uzvratili su Italijani, a okršaj je rešen u poslednjih 30 sekundi. Najpre je Radanov bio u prilici da anulira prednost Italije, ali je sa linije penala bio neprecizan, a zatim je Musić u identičnoj situaciji postavio konačan rezultat, 78:77. Imala je Italija poslednji napad, ali su igrači selektora Vlade Jovanović bili bolji u defanzivi, pa za sada imaju maksimalan učinak na šampionatu.

SRBIJA U20: Marjanović 8, Vulikić 8, Aranitović 13, Musić 4, Beslać 8, Tadić, Radanov 11, Stepanović, Simanić 9, Glišić 16, Đorđević 2, Momirov.

ITALIJA U20: Anteli, Denegri, Dijeng, Pajola, Oksila 8, Moreti 29, Bukareli 11, Mecantone 2, Simioni, Karuzo 8, Berti, Lever 16.

Foto: Košarkaški savez Srbije