Košarkaši igraju na letnjem Olimpijskom festivalu mladih u Azerbejdžanu

Košarkaška reprezentacija kadetskog uzrasta otputovala je na letnji Olimpijski festival mladih, EJOF, koji će se od 22. do 27. jula održati u Bakuu.

Srpska selekcija igrača rođenih 2003. godine i kasnije na EJOF-u će se pripremati za najvažnije takmičenje ovog leta, Evropski šampionat, koji je na programu tokom avgusta u Italiji. Reprezentacija koju predvodi selektor Saša Nikitović nalazi se u grupi B zajedno sa domaćim timom Azerbejdžana, Francuskom i Hrvatskom, dok su u A grupi Grčka, Litvanija, Španija i Turska.

Put Azerbejdžana krenuli su:  Stefan Stefanović (Beovuk), Mihailo Petrović (Partizan NIS), Ilija Milijašević (Partizan NIS), Nikola Jović (Mega Bemaks), Nikola Šaranović Crvena zvezda mts), Nikola Radovanović (Budućnost Bjeljina), Nikola Đurišić (Banjica Mega), Matija Belić (Živkobasket), Vuk Bošković (Igokea), Filip Branković (Crvena  zvezda mts), Stefan Dabović (Dinamik) i Marko Marković (OKK Leotar Trebinje).

Stručni štab U16 reprezentacije Srbije čine selektor Saša Nikitović, pomoćni trener Branislav Vićentić i fizioterapeut Đorđe Carević.

 

Foto: kss.rs