Kosanović pozvao 20 igrača za prvi krug kvalifikacija za EP u Gruziji 2017

 

Posle uspeha kadetske selekcije koju predvodi Ilija Stolica i plasmana u elitnu rundu kvalifikacija za EP u Hrvatskoj, sada je isti zadatak pred omladinskom reprezentacijom Srbije, a tim povodom selektor Milan Kosanović odredio je 20 igrača koji će nas predstavljati na turniru čiji smo domaćini od 9. do 14. novembra.

Na spisku se nalaze: golmani Aleksandar Stanković (Grafičar), Marko Ilić (Vojvodina), odbrana Sava Radić (Čukarički), Dominik Dinga (Ural), Erhan Mašović (Čukarički), Strahinja Bošnjak (Partizan), Damjan Gojkov (OFK Beograd), Dejan Đurić (Brodarac), Jovica Blagojević (Voždovac), sredina terena Jovan Nišić (Partizan), Njegoš Petrović (Rad), Luka Adžić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Uroš Račić (Crvena zvezda), Veljko Birmančević (Partizan), Luka Ilić (Crvena zvezda), napad Sava Petrov (Partizan), Lazar Romanić (Crvena zvezda), Dušan Vlahović (Partizan), Igor Zlatanović (Radnik).

u-19

Omladinska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 1998. i mlađi), imala je u prethodnom periodu nekoliko pripremnih mečeva koji su pomogli selektoru Kosanoviću u izboru igrača. Trijumf na turniru „Stevan Ćele Vilotić“ u konkurenciji SAD, Izraela i Francuske (tri pobede uz gol razliku 7:3), kao i dva testa u Gruziji (pobeda i remi). Okupljanje reprezentacije zakazano je za 6. novembar u hotelu „Šumadija“, a od 7. do 13. novembra reprezentacija će trenirati na terenima SC FSS u Staroj Pazovi i SC Teleoptik u Zemunu.

Sve mečeve Srbija igra na stadionu Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi, 9. novembra protiv Moldavije od 14,00, dva dana kasnije rival nam je Malta od 17,15 a 14. novembra u 14,00 na programu je duel sa Švedskom. Dve reprezentacije obezbediće plasman u elit rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se održava od 2. do 15. jula 2017. u Gruziji.

Vest preuzeta sa sajta FSS

www.fss.rs