Karatisti odlični na Evropskom prvenstvu

Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i starije seniore, srpska reprezentacija se iz Sočija vraća sa jednom zlatnom, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Do zlatne medalje je došla mlađa seniorka Marina Radičević. Ona je bila najbolja u pojedinačnim borbama u kategoriji do 68 kg.  Do odličja, savladala je predstavnicu Turske Coskun Zeynep Beyzu sa 7:2, takmičarku iz Francuske Avazeri Leu sa 2:0, zatim Holanđanku Snel Lynnu sa 3:0 i reprezentativku Nemačke Schroeter Madeleineu sa 2:1. U borbi za zlato, savladala je Mađaricu Czagany Doru sa 2:0.

 

U istoj kategoriji, do 61 kg Andrijana Vasović je došla do bronzanog odličja. Ona je u prvom kolu poražena od takmičarke iz Švajcarske, Nine Radjenovic sa 1:6. Zatim je u repasažu savladala karatistkinju  iz Holandije Izelaar Tetyanu sa 2:0 i predstavnicu Mađarske Hollo Evelinu sa 2:0. U meču koji je odlučio bronzanu na Prvenstvu Evrope, Andrijana je savladala takmičarku iz Litvanije Marozaite Gabrielu sa 1:0.

Tara Ropret se nadmetala u kategoriji preko 68 kg i takođe je došla do trećeg mesta. U prvom kolu je poražena od takmičarke iz Izraela Loncic Dine sa 0:1, a nakon toga je u repasažu savladala karatistkinju  iz Azerbejdžana Aliyeva Faridu sa 3:0, a u borbi za bronzanu medalju savladala je takmičarku iz Turske Eltemur Edu.

 

Do još jedne bronze u Rusiji došla je i Anja Milovanović u kategoriji juniorki do 53 kg. Anja je u prvom kolu prvenstva bila bolja od takmičarke iz Azerbejdžana Arabli Renatu sa 8:4, a u drugom kolu je poražena od Ruskinje Khodova Darie sa 0:4. Nakon toga je u repasažu savladala Poljakinju Kuziola Nataliju sa 5:0, dok je u meču za odličje bila bolja od Nemice Augel Jillu sa 1:0.

 

U katogoriji kadeta Darko Spaskovski je osvojio srebrnu medalju do 57 kg. Na putu do finala bio je bolji od takmičara iz Nemačke Haubold Jannea, Portugalije Pereira Tiagoa sa 4:1, Bosne i Hercegovine Krso Eldara sa 2:0, i karatiste iz Makedonije Svinarski Maria sa 6:1. U finalu je poražen od Rusa Pulkin Egora sa 3:5.

U katama, takođe do srebrne medalje došao je i mlađi senior Jovan Simić. On je do vicešampionskog zvanja došao trijumfom nad Poljakom Szczypkowski Maksymiliana sa 4:1, zatim je savladao takmičara iz Holandije Sonnema Ricka sa 4:1, takmičara iz Slovačke Smoliga Julian Enrika sa 3:2, ali je u finalu bolji od njega bio Italijan Panagia Giuseppea sa 1:4.