Kadeti se nadmetali na državnom prvenstvu

U Novom Sadu je proteklih dana održano kadetsko državno prvenstvo u stonom tenisu. Šampioni za ovu godinu su Jovan Jockov, teniser Novog Sada i Lenka Nikolić, predstavnica Smedereva.

Jockov je u finalu bio bolji od takmičara niškog Železničara, Đorđa Petrovića, dok su bronzana odličja osvojili Aleksa Mitić iz niškog Radničkog i Zvezdan Grujić, predstavnik Lava iz Šapca. Inače, Jovan Jockov će biti prvoplasirani i na novoj rang listi kadeta. U ženskom finalu, Lenka je savladala Reku Bezeg, stonoteniserku Vojvodine iz Bačkog Gradišta. Treće mesto je pripalo takođe takmičarkama Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Radmili Tominjak i Dori Veđelek.

U muškom dublu, slavili su Đorđe Petrović i Aleksa Mitić. Oni su u finalu porazili Jovana Jockova i Zvezdana Grujića, dok su bronzana odličja osvojili Mladen Puhač (Temerin)/Strahinja Fabri (Čelarevo) i Bogdan Ilić (SFS Borac)/Saša Janković (Hajduk Veljko, Negotin). U konkurenciji kadetkinja, najbolje su bile Reka Bezeg i  Radmila Tominjak, a u finalu su savladale Lenku i Sofiju Nikolić. Na podijumu su bile i Marina Pinku/Tamara Turkonje (Rapid) i Katarina Gvozdenović/Lila Kovač Katona (Domboš).

Poslednje takmičenje u sezoni, mlade stonotenisere očekuje početkom maja, kada će se nadmetati najboljih 12 takmičara.