“Kaća izdrži“

„Kaća, izdrži!“ je poruka koju učenici Sportske gimnazije imaju za njihovu profesorku istorije Katarinu Tešić, koja se nalazi na lečenju na odeljenju Hematologije beogradskog Kliničkog centra.

Osim što su svojim mislima sa jednom od omiljenih profesorki već generacijama, đački parlament ove škole je nedavno predložio da se organizuje humanitarni turnir u malom fudbalu, gde bi se novacem od kotizacije pomoglo u lečenju profesorke Kaće. Psiholog škole, Dragana Štrbač podržala je njihovu ideju i u koordinaciji sa direktorkom škole, Ivankom Kovačević, pomogla im da se u kratkom roku, turnir organizuje što uspešnije. Pored učenika Sportske gimnazije, poziv da se uključe u akciju, poslat je i ostalim beogradskim srednjoškolcima, tako da se ovih dana na terenu Sportske gimnazije takmiči preko 20 ekipa.

Turnir je počeo prošle nedelje, kada su se takmičili timovi sastavljeni od učenika Sportske gimnnazije. Najbolji su izborili plasman na finalni turnir koji je počeo danas, kvalifikacije se nastavljaju 6., a finalne utakmice igraju se u četvrtak 7. novembra. Turnir, sva tri dana počinje u 11 časova.

Direktorka Sportske gimnazije, Ivanka Kovačević, kaže da je ponosna na svoje učenike, jer pored toga što su dobri sportisti, pokazali su i da su humani i da znaju da pokažu zahvalnost svojim profesorima za ono što čine za njih tokom školovanja. Interesantno je da su i bivši učenici ove škole napravili dve ekipe i uzeli učešće na turniru. Kolektiv ove škole, posebno je zahvalan kolegama i učenicima ostalih beogradskih srednjih škola koji su odlučili da podrže ovu akciju.

Ovde se borba, da se profesorka Kaća vrati za katedru, ne završava. Već sledeće nedelje, 11. novembra, u organizaciji bivših učenika Sportske gimnazije, u „Đura baru“ (Venizelosova 62.) od 19.30, organizuje se humanitarni koncert „Pevaj za Kaću“. Sigurni smo da će njihova borba uspeti, jer oni su sportisti i veoma dobro znaju da nikada nema predaje.

 

Daliborka Delibašić