Istorijski uspeh srpskih juniorki

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je osmo mesto na Evropskom juniorskom prvenstvu za igračice do 17 godina u Novom Sadu. One su u poslednjem meču na šampionatu poražene od selekcije Rusije rezultatom 17:6 (4:0, 5:2, 4:3, 4:1).
Naše juniorke su u ovom meču ušle nedovoljno oporavljene nakon poraza u četvrtfinalu kao i u meču za viši plasman pa su Ruskinje od starta uspostavile inicijativu i nametnule svoju igru. Veoma brzo su došle do prednosti od 4:0 a Srbija je do prvog gola došla nakon šuta Nine Josifović u finišu prvog poluvremena. Do pauze,  Josifovićeva je bila precizna još jednom ali su pogađale i protivnice pa je rezultat na poluvremenu bio 9:2.
Treću deonicu su znatno bolje otvorile naše vaterpolistkinje a redom su pogađale Josifović, Švec i Luka, pa su smanjile zaostatak, ali Ruskinje nisu grešile te je njihova prednost bila +6. Ipak zabrinjavajuća je i povreda Nine Josifović u trećem kvartalu pa je Srbija znatno oslabljena igrala u nastavku. Jedini pogodak za Srbiju u poslednjih osam minuta postigla je Andrea Gašić, a uprskos odličnim odbranama Anđele Petrović Srbija je pretrpela ubedljiv poraz, 17:6.
Srbija: Petrović, Švec 1, Avdić, Milićević, Josifović 2, Mitić, Luka 1, Novaković 1, Kaplarević, Ilić, Gašić 1, Sekulić, Travar.
Foto: Filip Bakić VSS