Isailović i Rajičić doneli Srbiji prve medalje na EYOF-u

Srpski sportisti postižu dobre rezultate i u pojedinačnoj konkurenciji Evropskog olimpijskog festivala mladih. Prvu medalju za Srbiju osvojio je atletičar Tomislav Isailović, skokom u dalj od 7.26m.

Ovo je Isailoviću najbolji rezultat sezone, a doneo mu je bronzano odličje.

Od  početka zagrevanja osećao sam se jako dobro i počeo da verujem da mogu da ostvarim dobar rezultat. Treći skok mi je uvek bio najbolji i tako je bilo i ovaj put i jako sam zadovoljan ovim rezultatom“, kazao je Isailović nakon osvojene medalje, a preneo je oficijelni sajt Sportskog saveza Srbije.

Još jednu medalju za srpski tim u Bakuu doneo je i džudista Aleksandar Rajičić. On je u kategoriji do 73kg bio bronzani. Rajičić je u Azerbejdžanu do borbe za bronzu došao nakon pet borbi, od kojih je poražen u samo jednoj, te je u repasažu sa Samserom iz Turske, trijumfovao za treće mesto.

Poslednju borbu sam radio protiv protivnika iz Turske od koga sam već jednom izgubio. Od početka borbe sam gubio, ali sam uspeo da se vratim i osvojio treće mesto. Prezadovoljan sam rezultatom jer sam dao sve od sebe“, istakao je Rajičić za sajt Sportskog saveza Srbije.