Hamad Međedović dečko o kome će se tek pisati

Jedan od najbolјih srpskih mladih tenisera Hamad Međedović je osvojio drugo mesto na nezvaničnom prvenstvu sveta do 14 godina u Tarbu u Francuskoj, Tennis Europe turniru Petits As Tarbes 2017 Mondial Lacoste, koji je od 21. do 29. januara 2017. godine odigran 35. put.

 

Izuzetno talentovani trinaestogodišnjak iz Novog Pazara nalazi se trenutno na 3. mestu Tennis Europe rang-liste do 14 godina, a osvojio je četiri titule na ETA turnirima, od 7 turnira na kojima je učestvovao. Krajem prošle godine je sa samo 13 godina pobedio na Dvoranskom prvenstvu Srbije do 16 godina! Trenira u Teniskoj akademiji Obradović u Beogradu.

 

 

Hamad je tako dokazao svoj ogroman talenat i potencijal, jer je od početka godine igrao u dva finala ETA turnira 1. kategorije (u Tarbu i u Himkiju, na O1 Properties Christmas Cup 2017 ).

 

 

Italijan Luka Nardi je u finalu pobedio 6-2 7-5. Obojica su prikazali sjajnu igru čitave nedelјe, a visoki Italijan je u finalu servirao neverovatno u odlučujućim trenucima, a često je izlazio na mrežu i završavao poene volejima.

Pobednica Tarba 2017 je Ruskinja Marija Timofejeva, koja je u finalu pobedila Ukrajinku Dašu Lopatetskaju 6-3 4-6 6-3.

Čestitamo!

Više informacija na portalu maliigraci.rs