Evropski kup u Sloveniji pripao srpskim badmintoncima

Srpska badminton juniorska reprezentacija u sastavu Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Marija Sudimac i Sara Lončar, obeležila je Evropski kup za igrače do 17 godina, FZ FORZA U17 Medvode International 2018. Naši takmičari su u konkurenciji  150 badmintonaca, igrali u svim finalima ovog turnira i osvojili tri zlata i dva srebra, dok je Mihajlo Tomić, treći put u ovoj godini, proglašen i najboljim igračem turnira Evropskog kupa.

Tomić je do prvog zlata došao najpre u mešovitom dublu sa Sarom Lončar. Oni su u finalu trijumfovali protiv španskog para Jakobo Fernandez, Lucija Rodrigez (2:1). Zatim, u muškom dublu sa Lukićem, u okršaju za titulu, bili su bolji od Austrijanaca sa (2:0). U singlu, Mihajlo je došao do borbe za osminu finala, ali je tu poražen od badmintonca iz Španije.

Treće zlato osvojila je Marija Sudimac i na poslednjem turniru u kategoriji do 17 godina opravdala ulogu favorita. U finalu je savladala takmičarku iz Španije, Aniu Setien (2:1). Marija je nastupala i u dublu, a sa Lončarevom su došle takođe do srebra, nakon poraza u finalu od špansko-mađarske kombinacije Kandela Acros, Petra Mesaroš (2:0). Sara je u singlu stala u četvrtfinalu, porazom od Poljakinje Joane Podedvorni (2:0). Petu medalju iz isto toliko finala, doneo je Sergej Lukić. On je u singlu osvojio srebro. Bolji od Sergeja u finalu, bio je Belgijanac Jar Van Delsen (2:0).

Foto:  sportskisavezbeograda.org.rs