Ergometrijada u Novom Sadu, zagrevanje pred izlazak na vodu

U Novom Sadu, u Centru za sport, juče je održano Prvenstvo Srbije na ergometrima za 2017. godinu. Učestvalo je preko 200 takmičara iz 16 klubova iz Srbije, uz učešće takmičara iz Bosne. Takmičari su bili podeljeni u 5 starosnih kategorija u muškoj i 4 u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji u kategoriji pionira, kadeta, juniora i seniora vozile su se trke na 1000 i 200 metara na kajakaškim i kanu ergometrima. U konkurenciji dama vozile su se trke na 500 i 200 metara u kategorijama pionirki, kadetkinja, juniorki i seniorki. Takmičari su u konačnom plasmanu bili rangirani na osnovu ostvarenog vremena u pojedinačnoj trci.

Novi prvak Srbije je Kajak kanu klub Vojvodina iz Novog Sada, prošlogodišnji šampioni, KKK Zabrežje iz Obrenovca, ovoga puta bio je drugi, a treće mesto zauzeli su takmičari KKK BSK Borča. U kategorijama pionira prvo mesto pripalo je KKK Zemun, najbolji su bili kadeti KKK Vojvodina, u juniorskoj konkurenciji pehar je pripao ekipi KSVR Marina Progar, dok su u kategoriji seniora prvo mesto zauzeli kajakaši i kanuisti KKK Zmaj Zemun.

Takmičari koji su se posebno istakli su u kategorija pionira, Filip Minčić (KKK Filip Višnjić iz Višnjićeva), koji je osvojio zlato u obe trke. Isti uspeh postigao je i Danilo Živković u kategoriji juniora (KKK Navigator iz Pančeva). U kategoriji kadetkinja duplu krunu uzela je Milica Popović (KKK Vojvodina).

Kajakaše i kanuiste uskoro očekuje i izlazak na vodu. Tačno za mesec dana u Beogradu će se održati Kup Srbije i Prvenstvo Srbije na 5.000m. Ovo takmičenje u mnogome će odlučiti o predstavnicima naše zemlje na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore koje se održava u Beogradu, krajem juna.

Daliborka Delibašić