Drugi međunarodni “Serbian Open Indoor Meeting”

U sredu 1. februara je u prostorijama Atletske dvorane na Banjici održana Konferencija za medije, na temu drugog međunarodnog „Serbian Open Indoor Meetinga“ koji će se ove godine održati 18.februara.

Takmičenje će biti u 13 disciplina: Trka na 60 m (m/ž), Trka na 60 m sa preponama (m/ž); Trka na 400 m (m/ž); Trka na 1500 m (ž); Trka na 3000 m (m);   Skok u dalj (m/ž); Skok u vis (m); Skok motkom (m); Bacanje kugle (m). Rok za prijavu učesnika je 12.februar.

Konferenciji je prisustvovao direktor takmičenja Dragutin Topić, kao i atletičari: Tamara Salaški, Miloš Raović i Lazar Anić.

Topić je istakao da mu je velika čast pripala prošle godine kada mu je dodeljeno da bude direktor ovog takmičenja: „Pre svega ovo takmičenje služiće našim atletičarima, koji će imati priliku da provere i testiraju svoju formu pred EP koje nas očekuje u martu. Osim toga, za njih je ovo još jedna prilika za ostvarenje norme. Imaćemo i dosta stranih atletičara, sa čak tri kontinetna. Među njima nalazi se i Daria Klišina koja će skakati udalj“.

Karte za Miting biće puštene u prodaju od ponedeljka 6.februara, i prodavaće se po ceni od sto dinara na biletarnici Atletske dvorane, Bulevar oslobođenja bb. Radno vreme od 10h do 16h.

Naši atletičari rekli su kako im je uvek zadovoljstvo da ugoste svoje kolege iz stranih zemalja, i kako od kad imaju Atletsku dvoranu je sve mnogo lakše. Ovaj miting poslužiće im kao dobra provera forme pred Balkanijadu (Beograd, 25.februar) i Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani (Beograd, 03. – 05.mart).

Izvor: Atletski savez