Drugarstvo pobedilo na fudbalskom terenu

Na najlepšim fotografijama sa fudbalskih turnira, obično su neke situacije sa terena, fudbaleri u skoku, golmanske bravure, lopta u golu. Međutim, na fudbalskom turniru „Nove nade“, koji se već osam godina organizuje na terenima FK „Budućnost“ iz Zvečke kod Obrenovca, najlepša fotografija zabeležena je na klupi.

Dok su trajale pripreme za početak utakmice, jedan od igrača škole fudbala „Delux“ iz Obrenovca, imao je mali problem. Odvezala mu se pertla. Ali, stigla je pomoć prijatelja, pertla na kopački je bila savladana i ovi dečaci koji se spremaju za polazak u školu bili su spremni za početak utakmice. Ko je pobedio nismo upamtili, jer za nas ova pobeda, odnosno drugarstvo koje su pokazali ovi najmlađi učesnici turnira, za nas je sasvim dovoljna da upišemo tri boda ovim dečacima.

Na samom turniru učešće je uzelo 50 škola fudbala iz Srbije, a na terenu je svoje umeće pokazalo preko 1000 malih fudbalera. Za organizatore svi su imali samo reči hvale, jer kako je istaknuto, ovaj turnir se već sada izdvaja po brojnosti, kvalitetu, ali i mnogim drugim detaljima vezanim za organizaciju.  Organizator turnira, Živojin Kuzmanović je, ispred domaćina obećao da će se potruditi da sledeće godine još više dečaka, ali i devojčica zaigra na ovim terenim. Podrška je stigla i od veterana FK „Partizan“. Goran Kadenić, rukovodilac sekcije veterana crno-belih, istakao je da su svi naši proslavljeni reprezentativci prve fudbalske korake napravili na nekom ovakvom turniru i da mediji treba više pažnje da posvete ovakvim događajima.

 

Autor: Daliborka Delibašić

Foto: Vuk Ilić, Lokalne novine Obrenovac