Dobar žreb za Srbiju

Kadetska reprezentacija Srbije (generacija 2000.) koju predvodi selektor Perica Ognjenović dobila je rivale koji je očekuju na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj (03-19. maj). Srbija se nalazi u grupi C zajedno sa Nemačkom, Republikom Irskom i Bosnom i Hercegovinom. 

Prvi meč igramo sa Republikom Irskom, drugi rival nam je Nemačka, a možda i odlučujući duel igramo na kraju sa Bosnom i Hercegovinom.
-Ne mogu biti nezadovoljan grupom – rekao je odmah po okončanju žreba, selektor Perica Ognjenović.- Irci su fizički jaka selekcija, Nemci po starom običaju sila u svakom uzrastu, a Bosna i Hercegovina je nama dobro poznata škola sa eks-Ju prostora. Naša ambicija je da se plasiramo u nokaut fazu i sve ćemo učiniti da ispunimo cilj. Kada pogledam druge grupe, pre svega onu u kojoj se nalaze Španija, Italija i domaćin Hrvatska, moramo biti zadovoljni žrebom.
Reprezentacija Srbije ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj posle dva kruga kvalifikacija. U prvom je domaćin turnira bila Italija, a našu selekciju tada je predvodio Ilija Stolica. Stuparević, Đerlek i drugovi pobedili su u prvom meču Makedoniju 3:1, zatim su bili bolji od Albanije 2:0, a u meču bez rezultatskog značaja, poraženi smo od Italije -0:2.
U drugoj ili elit rundi kvalifikacija, selekcija koju je preuzeo Perica Ognjenović, morala je na put u Škotsku. U prvom meču „orlići“ su posle preokreta savladali Švajcarsku 2:1, a u drugoj utakmici domaćin je bio bolji minimalnim rezultatom. U meču odluke igrali smo protiv Crne Gore i slavili 1:0 golom Stuparevića.

Poslednju titulu prvaka Evrope osvojila je reprezentacija Portugala koja je 2016. trijumfovala u Azerbejdžanu, a interesantno je da se Portugalci nisu kvalifikovali za završnicu EP u Hrvatskoj.
GRUPA A
Hrvatska, Španija, Turska,Italija
GRUPA B
Škotska, Francuska, Mađarska, Farska ostrva
GRUPA C
Nemačka, Republika Irska, SRBIJA, Bosna i Hercegovina
GRUPA D
Holandija, Engleska, Norveška, Ukrajina

 

 

Izvor: Fudbalski savez Srbije