Dimitrije Levajac i Anđela Menger najbolji juniori u Srbiji

U Bačkoj Palanci održano je juniorsko Prvenstvo Srbije za stonotenisere u pojedinačnoj konkurenciji, a najuspešniji su bili takmičari zrenjaninskog Banata, Anđela Menger i Dimitrije Levajac.

Seniorski šampion Srbije, Dimitrije Levajac, ubedljivim trijumfom u Palanci bez izgubljenog seta, uspeo je da veže i treću titulu u juniorskoj konkurenciji u isto toliko sezona. Srebrna medalja pripala je Nemanji Đilas, takođe članu Banata, dok su trećeplasirani bili stonoteniseri IMT-a, Ognjen Stošić i Vladimir Jovičić. Anđela Menger je u finalu bila bolja od saigračice iz kluba, Reke Bezeg, a do bronze su stigle stonoteniserka Novog Beograda Ana Stevanović, odnosno takmičarka STK Novi Sad, Radmila Tominjak.

U muškom dublu, Levajac i Đilas su bili najuspešniji. Vicešampioni su postali Jovan Jockov i Falb Hunor iz Novog Sada, a do trećeg mesta su došli Ognjen Tasovac i Ognjen Stošić iz IMT-a, odnosno Strahinja Sokolović iz Metalca i Đorđe Pavlović, član Morave. Kod juniorki, Menger i Bezeg su osvojile zlatno odličje, ispred Tominjak i Sofije Šćepanović iz Crvene zvezde. N atrećem mestu završile su Lenka i Sofija Nikolić iz smederevskog Spina, odnosno Tamara Turkonje, član Rapida i Katarina Gvozdenović, stonoteniserka Domboša.

Dubl iz Novog Sada, Jockov i Tominjak, slavili su u konkurenciji mešovitih parova. Drugoplasirani su bili Pavlović i Lenka Nikolić, a na podijumu su bili i Stošić i Šćepanovićeva, odnosno Levajac i Mengerova.