Dete Temerina – tradicionalni dan rukometa humanitarnog karaktera

Tradicionalni dan rukometa, koji se godinama održava u Temerinu, biće održan 24. decembra u Sportskoj hali Temerin. Ove godine, turnir je humanitarnog karaktera, a sav prihod namenjen je kupovini novogodišnjih paketića za decu iz ugroženih porodica.

U 12 časova prvi će na teren mini rukometaši iz Bačkog Jarka, Temerina kao i RK “Vrbas”. Učešće su uzele i dve generacije mlađih kategorija RK “Vojvodina”. Mlađi pioniri 2004. godište i pioniri 2002. godište, odmeriće snage sa vršnjacima ORK “Mladost TSK”.

Odmah posle dečaka, utakmicu će odigrati i devojčice 2004. godište, ŽRK “Temerin” protiv ŽRK “Vrbas”. Kadeti RK “Jugović” iz Kaća igraće protiv domaćina, a ta utakmica će biti uvertira za duele u kom će iskustvo igrati protiv mladosti. ŽRK “Temerin” sastaće se sa veterankama ŽRK “Temerin”, dok će RK “Mladost TSK” odigrati protiv veterana RK “Mladost TSK”.

Organizatori turnira su RK “Mladost TSK”, ŽRK “Temerin” i humanitarno udruženje “Dete Temerina”.

U Vojvodini je takođe završena i polusezona i po dve najbolje plasirane ekipe iz svakog regiona formirale su Superligu, ostale ekipe, kao i novo prijavljene ekipe formiraće Prvu ligu u kojoj će se igrati po grupama. Ovde možete pogledati detaljna uputstva za prijavu.

Da ne zaboravimo da pomenemo i najmlađe rukometaše, tokom proteklog perioda Mini rukomeet igrao se u novom Sadu, Pančevu i Somboru.