Dečija atletika na Banjici

Poslednjeg dana marta, u Atletskoj dvorani na Banjici održava se Prvenstvo Srbije u Dečijoj atletici, a zvanično je u program dodato i ekipno takmičenje. Deca će se takmičiti od 15:30, u četiri uzrasne kategorije 2006., 2007., 2008. i 2009. i mlađi.

U najmlađoj kategoriji pravo učešća na takmičenju izborili su novosadska Vojvodina, Autocentar iz Bajine Bašte i večiti rivali iz Beograda, Crvena zvezda i Partizan 45. Godinu dana stariji takmičari su iz sledećih klubova: Vojvodina, Srem, Jasenica, AŠK Tempo, Crvena zvezda i BAK. Ekipe atletičara rođenih 2007. godine, Vojvodina, Kruševac, Autocentar, Crvena zvezda, zatim Novi Beograd i BAK boriće se za trofej. Najiskusniji takmičari na Prvenstvu Srbije dolaze iz Vojvodine, Srema iz Sremske Mitrovice, zatim Jasenice iz Smederevske Palanke, AŠK Tempa iz Šapca, Novog Beograda i BAK-a, takođe iz Beograda.

Ekipe su mešovite, i čine je osam članova i dve rezerve, učestvuju zajedno i dečaci i devojčice a na terenu je dozvoljen odnos pet prema tri, a rezerve moraju učestvovati bar u jednoj disciplini.