Bolje izdanje kadeta u drugom porazu protiv Italije

Dva meča i dva poraza, ali selektor Milan Kuljić može da bude zadovoljan slikom iz drugog meča sa Italijom u kome su naši kadeti (U-17) poraženi – 2:0 (0:0).

Za razliku od prvog duela (3:0) kada su uslovi za igru bili veoma teški i odgovarali fizički jačoj selekciji Italiji, u revanšu je viđena ravnopravna borba. Italija nije uputila ni jedan udarac ka golu Slavkovića, a s druge strane Drezgić i Rogan su uz malo sreće mogli da dovedu Srbiju u vođstvo. U nastavku je Espozito iz slobodnog udarca postigao prvi gol za domaćina, a Arloti je pet minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Oba meča poslužiće stručnom štabu selektora Milana Kuljića kao dobra priprema za drugi, završni krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u kojima smo domaćini (26. mart – 1. april), a rivali su nam Francuska, Švedska i Slovačka. Generalna proba za te duele biće 5. i 7. marta kada će Srbija biti domaćin kadetima Bosne i Hercegovine.

STRELCI: 1:0 Espozito 65, 2:0 Arloti 70. Stadion u Podenoneu. Sudija: Andrea Bordon (Italija).

ITALIJA: Garfani, Lamana (od 76. Riko), Udođi, Panada, Sekulov (od 39.Tonjia), Kudrig (od 46. Đovani), Kolombo, Dala Mura, Kapone (od 46. Espozito), Kester (od 65. Arloti), Moreti.

SRBIJA: Slavković (od 73. Stanković), Despotovski, Rogan (od 55.Kljajić), Drezgić, Kremenović, Luković, Ergelaš (od 87. Rašković), Baić, Simić (od 87. Miladinović), Kuzmanović (od 61. Čolić), Đurasović (od 73. Blagojević).

Izvor: fss.rs