Beograd domaćin odbojkaških kvalifikacija za juniorsko Evropsko prvenstvo

Ženska i muška odbojkaška selekcija biće domaćini  druge runde kvalifikacija ga juniorsko XXVII Evropsko prvenstvo, u Beogradu. Oba turnira održaće se od 30. aprila do 3. maja, a u ženskoj konkurenciji gostovaće Belgija, Mađarska i ekipa iz I runde kvalifikacija, dok će juniori dočekati Belorusiju, Finsku i najuspešniju selekciju I runde kvalifikacija.

U obe konkurencije, na šampionat Evrope plasiraće se pobednici kvalifikacionih grupa, dok drugoplasirane i najbolju trećeplasiranu ekipu očekuje još jedna runda kvalifikacija. XXVII EP 2020 za juniore održaće se od 28. avgusta do 5. septembra u Brnu, u Češkoj, a juniorke će igrati od 22. do 30. avgusta u Zenici u Bosni i Hercegovini i Osijeku u Hrvatskoj.

 

JUNIORI – XXVII EP 2020. – II RUNDA KVALIFIKACIJA (23. APRIL – 3. MAJ):

C GRUPA – SRBIJA (30. APRIL – 3. MAJ):

SRBIJA, BELORUSIJA, FINSKA, POBEDNIK 1. GRUPE I RUNDE KVALIFIKACIJA

 

JUNIORKE – XXVII EP 2020. – KVALIFIKACIJE – II RUNDA (23. APRIL – 3. MAJ):

B GRUPA – SRBIJA (30. APRIL – 3. MAJ):

SRBIJA, BELGIJA, MAĐARSKA, POBEDNIK I RUNDE KVALIFIKACIJA

 

Na muškom šampionatu igraće odbojkaši rođeni 1. januara 2001. i mlađi, a u ženskoj konkurenciji pravo učešća imaju odbojkašice rođene 1. januara 2002. i mlađe.

Takođe, u novoj sezoni došlo je i do promena u organizaciji, te je Administrativni Bord CEV-a odlučio da se više ne igraju kvalifikacije za Svetska prvenstva, već će plasman na SP 2021. ostvariti finalisti EP 2020, a plasman na SP izboriće i pet najuspešnijih reprezentacija sa FIVB rang liste, koje nisu izborile plasman preko Kontinentalnih šampionata.