Basketaši igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Srpska juniorska reprezentacija u basketu 3×3 nastupaće  u Rigi na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo FIBA U18. U Letoniji će se petog i šestog avgusta naši basketaši u konkurenciji 15 ekipa boriti za plasman među šest reprezentacija, a nakon ovog turnira preostao je još jedan kvalifikacioni za šampionat Evrope koji će se od prvog do trećeg septembra održati u Debrecinu.

Srpski basketaši će u Rigi igrati u sastavu Miloš Novaković, Miloš Antić, Marko Bakula i Nikola Kovačević a predvodiće ih selektor Goran Vojkić. U prvom delu takmičenja u grupi D će igrati sa selekcijama Andore, Italije i Grčke. Prve dve ekipe iz grupe će nastaviti takmičenje u četvrtfinalu, dok će se pobednik direktno plasirati na Evropsko prvenstvo a poražene ekipe će igrati u razigravanju za plasman do šestog mesta.

Srbija prvi meč igra u subotu od 12:10 protiv Andore, zatim sa Grčkom od 13:40 i Italijom od 18:40. U četvrtfinalu, najbolje ekipe grupe D će igrati protiv najboljih iz grupe A u kojoj su selekcija Ukrajine, Poljske i Španije.

Prenos sa turnria će biti na jutjub kanalu 3×3 kao i na sajtu Fibe.

 

Foto: Košarkaški savez Srbije