Barselona i Beko pomažu UNICEF-u u akciji “Jedi kao šampion”

U saradnji FK Barselona i kompanije bele tehnike, Beko, kroz inicijativu „Jedi kao šampion“ prikupljaće se novčana sredstva za pomoć udruženju UNICEF, a sve to u okviru akcije sprečavanja dečije gojaznosti.

Kompanija Beko pokrenula je akciju sticanja navike zdrave ishrane kod dece. Oni pozivaju ljude širom sveta, da na društvenim mrežama podele svoje navike u zdravoj ishrani, sa oznakom #EatLikeAPro, a kompanija će za svaku objavu donirati €1 UNICEF-u, sa ciljem da se prikupi ukupna donacija od milion evra, koju će UNICEF iskoristiti za poboljšanje ishrane i uslova za rast i razvoj za oko 600 hiljada dece u Latinskoj Americi, gde se procenjuje da 23% školaraca već ima višak kilograma.

U znaku saradnje i promocije, fudbaleri Barselone će u derbiju sa Real Madridom, na rukavu dresa nositi logo #EatLikeAPro. Kampanja „Jedi kao šampion“ želi da porodicama širom sveta obezbedi pristup navikama u ishrani koje imaju najbolji igrači FK Barselona i na taj način edukuje roditelje i decu o značaju zdrave ishrane i uravnoteženog životnog stila.