Banatski cvet uspešan na Prvenstvu Srbije

Protekle nedelje u Jagodini je održano 19. Prvenstvo Srbije u karateu, a takmičari kluba “Banatski cvet” iz Zrenjanina su ostvarili zapažene rezultate. Takmičene je organizovala Karate Unija Srbije a učestvovao je 21 klub sa oko 350 takmičara.

U disciplini kate pojedinačno, zrenjaninski karatisti su osvojili jedno zlato, i to Goran Samolovac u konkurenciji veterana. Zatim je srebrnu medalju osvojila Anastasija Nikolić, u kategoriji ženskih nada, a drugo mesto je pripalo i Nenadu Milutinoviću u kategoriji starijih pionira, kao i Nikoli Marjanoviću, mlađi pionir. Treće mesto je osvojio kadet Ivan Frenc i Nenad Bogaseniev u kategoriji mlađih pionira.

U borbama pojedinačno, Goran Samolovac je došao do još jednog zlata, ovog puta u seniorskoj konkrenciji. Prvo mesto je osvojila i Sanja Mrkajić, starija juniorka. Anastasija Nikolić je još jednom srebrnom medaljom u kategoriji nada potvrdila talenat. Bronzanu medalju za zrenjaninski klub je osvojio Nenad Stanaćev, mlađi junior, i Ivan Frenc, još jednim odličjem u kadetskoj konkurenciji.

 

Fotografija: zrklik.com