Badmintonci na turniru u Mađarskoj

Mladi srpski badmintonci će od osmog do 11. februara nastupati na 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018 u Pečuju. Reprezentaciju Srbije u Mađarskoj čine Marija Sudimac, Sara Lončar, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić, a predvodiće ih trener Dragan Antić. Naši juniori će se na ovom turniru takmičiti i u dublu, a prvi put će učestvovati u muškom Lukić i Tomić, odnosno u mešovitom Tomić i Lončar. Organizatori očekuju oko 150 takmičara iz oko 20 zemalja.

Na otvaranju turnira, prvi će nastupati mešoviti dubl Tomić i Lončar. Oni će se u prvom kolu sastati sa slovačkom kombinacijom Andrej Antoška i Aleksandra Remenova. U muškom dublu, Lukić i Tomić će prvi meč imati u četvrtak, kada će se u meču za osminu finala boriti sa Hrvatima Lukom Grubićem i Bornom Vadljom. Marija Sudimac će na ovom prvenstvu igrati u dublu sa Hrvaticom Ingom Sadaić. Prvi okršaj ih očekuje u drugom kolu, u petak, a čekaju bolje iz duela između Austrijanki Serene Au Jong i Sabrine Herbs i Mađarica Fani Dore Kiš i Kiti Šotak.

 

U muškom singlu, Lukić će preskočiti prva dva kola, pa ga prvi meč očekuje tek u petak, u osmini finala. Tamo će ga čekati bolji iz duela između Austrijanca Luke Frošauera i pobednika meča Andrej Don (Ukrajina) – Francisko Oliveira (Portugalija).  Sudimčeva će na startu ženskog single nastupati u četvrtak, protiv domaće takmičarke, Lejle Ombodi, a istog dana će na teren i Sara Lončar. Njoj će u prvom kolu protivnica biti Hrvatica Laura Horvat.