Badmintonci osvojili tri odličja na Svetskom juniorskom kupu

Na Svetskom juniorskom kupu za badmintonce, odnosno 9th MULTI ALARM Hungarian International Junior Championships 2019, reprezentativci Srbije su osvojili tri medalje. Srbiju su u Pečuju predstavljali Marija Sudimac, koja je osvojila vicešampionsku titulu, zatim Sergej Lukić i Mihajlo Tomić, koji su u dublu bili bronzani, a Tomić je osvojio bronzu i sa Sarom Lončar u miksu.

Sudimčeva je do srebra došla sigrunim trijumfima tokom celog turnira. Najpre je, u drugom kolu savladala Slovakinju Sofiju Slosiarikovu sa 2:0, zatim je bila bolja od Hrvatice Ire Misir, takođe sa 2:0, pa u četvrtfinalu od Čehinje Jane Ademkove, rezultatom 2:0 i i polufinalu je slavila protiv Amerikanke Ruhi Raj sa 2:0. U borbi za trofej, bolja od Marije bila je domaća takmičarka Vivien Šandorhazi (2:0). Marija je na turniru igrala i u dublu, zajedno sa Sarom Lončar, ali su zaustavljene u četvrtfinalu, nakon borbe u tri seta od francusko-bugarske kombinacije Justin Kokvio, Gergana Pavlova (2:0).

Sergej Lukić i Mihajlo Tomić su do bronze stigli sa dva trijumfa i jednim porazom. Najpre su savladali  Hrvate Bornu Cara i Bornu Vadlja (2:0), a u četvtfinalu su, u okršaju koji im je obezbedio medalju, bili bolji od Rusa Taimazu Gareva i Timuru Valiulina (2:0). Međutim, u borbi za finale, nakon tri seta, poraženi su od Čeha, Jan Janoštik, Vit Kulišek (2:1), potonjih šampiona. U mešovitom dublu Tomić i Sara Lončar su upisali tri trijumfa i to protiv nemačke kombinacije Paskal Šeil, Nina Beker (2:0), zatim su u osmini finala savladali takođe dubl iz Nemačke Bena Gatščea i Hanah Janičen (2:0), a u četvrtfinalu su bili bolji od Čeha Jana Janoštika i Talulah Šarlen Van Copenole (2:0). Na korak do finala, poraženi su od Rusa Ilje Kima i Marije Golubeve (2:1).

Sergej se takođe nadmetao i u singlu, a upisao je trijumf nad Škotlanđaninom Mičelom Mekgiraom (2:1) i Nemcem Benom Gatščeom, ali je zatim poražen od Francuza Hrista Popova (2:0), koji je i osvojio turnir u Pečuju. Sara je pak takmičenje završila u prvom okršaju singla. Bolja od nje bila je Čehinja Katerina Zuzakova (2:1).

 

Foto: sportskisavezbeograda.org.rs