Badmintonci odlični na turniru Svetskog kupa

Juniorska badminton reprezentacija učestvovala je na turniru Svetskog juniorskog kupa, Valamar Junior Open 2019, koji je održan u Hrvatskoj. Tim Srbije činili su Marija Sudimac, Minja Milovanović, Sara Lončar, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić, a iako se ovog puta vraćaju bez osvojenih odličja, zabeležili su odlične partije u konkurenciji starijih takmičara.

Malo je nedostajalo da se Marija Sudimac iz Dubrovnika vrati sa medaljom. Nju je na korak od borbe za finale zaustavila Milena Šnajder iz Švajcarske sa 2:0. Pre nokaut faze, Marija je bila bolja od Karoline Rakloz iz Švajcarske rezultatom 2:1 i Tanje Hemant iz Indije sa 2:1. U singlu se nadmetala i Minja Milovanović, koja je poražena u prvom kolu od Slovenke Nike Brajkovič sa 2:1, a Sara Lončar je stigla do drugog kola, gde je od nje bolja bila takmičarka iz Engleske, Abigel Haris rezultatom 2:0.

Mešoviti dubl, Mihajlo Tomić i Sara Lončar, takođe je zaustavljen na korak do medalje. Oni su poraženi u polufinalu od dubla iz Turske, Semih Baha Basakin i Zehre Erdem sa 2:0. Do polufinala, Mihajlo i Sara su došli pobedama nad švedskim parovima, u prvom kolu su bili bolji od Simona Sandina i Sofije Bjorč rezultatom 2:0, a zatim i od Oskara Reterhala i Ele Helman sa 2:0.

Sergej Lukić je u muškom singlu, na staru turnira bio bolji od Italijana Matea Masetija sa 2:0, zatim je savladao i Čeha Jaroslava Člubina rezultatom 2:0, ali je poražen u nokaut fazi od Šveđanina Ludviga Petra Olsona sa 2:0. U dublu sa Tomićem, pobeda u prvom meču protiv badmintonaca iz Hrvatske, Luke Ban i Josipa Meglića sa 2:1, odvela ih je u osminu finala, gde protiv  Španaca Marka Kardone i Migela San Luisa nisu iskoristili četiri meč lopte, i na kraju poraženi rezultatom 2:1. I ženski dubl je zaustavljen u istoj rundi. Minja i Marija poražene su od osvajačica srebra, Asmite Kudhari i Ane Lado iz Engleske, sa 2:0.

Foto:  badminton.org.rs