Badmintonci odlični na Evropskom kupu, Tomiću priznanje za najboljeg takmičara

Juniorska badminton reprezentacija osvojila je dve zlatne i jednu bronzanu medalju na Evropskom kupu za takmičare do 17 godina, HEBAR U17 Bulgarian Open 2019. Na takmičenju, koje je održano u Bugarskoj odličja za Srbiju osvojili su Mihajlo Tomić, Sergej Lukić i Sara Lončar. Najboljim badmintoncem kupa proglašen je upravo Tomić, koji je ostvario maksimalan učinak.

Tomić i Lukić su u muškom dublu pre meča za titulu ostvarili tri pobede, da bi u finalu bili sigurni i protiv dubla iz Turske, Hasan Berkaj Gunbaz, Nurulah Sarak (2:0). U mešovitom dublu, Tomić i Lončareva su takođe zabeležili tri pobede i trijumf u finalu protiv para iz Turske, Abdulsamet Ozdemir, Kansu Erčetin (2:0). Lončareva je do bronze u pojedinačnoj konkurenciji stigla nakon poraza u polufinalu od potonje šampionke Bugarke Gergane Pavlove (2:0). Takođe, do polufinala, Sara je vezala tri trijumfa.

U ovoj konkurenciji Anđela Vitman učešće je završila u osmini finala, dok je Nina Bogdanović stigla do šesnaestine finala. U muškom singlu, Lukić je stao na korak do medalje, porazom od osvajača zlatne medalje. Viktor Petrović učešće je završio u drugom kolu, a u istoj rundi poražen je i u mešovitom dublu, u kom je nastupao sa Ninom Bogdanović. U ženskom dublu, Srbiju su predstavljale Lončar i Vitman, ali su porazom u četvrtfinalu ostale bez medalje.

Foto: badminton.org.rs