Badmintonci odlični ali bez medalje

Srpski badmintonci uspešno su završili učešće na 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018. Naši takmičari su u Pečuju ostali bez odličja, ali su dva dubla upisala i prvo učešće u reprezentaciji, a takođe, ponovo su bili jedni od najmlađih učesnika.

Muški dubl Sergej Lukić i Mihajlo Tomić je poražen u meču za treće mesto od para iz Slovačke  Andreja Antoške i Jakuba Horaka (2:0). Do borbe za odličje, oni su savladali Hrvate Luku Grubić i Borna Vadlja (2:1) i Slovence Klemena Lesničara i Domena Lonzariča (2:0). U singlu, Sergej je na turniru prvi nastup imao u šesnaestini finala, i savladao je Austrijanca Luke Frošauere (2:0). Međutim, poražen je u borbi za plasman među osam najboljih, od trećeg nosioca , Moldavca Kristijana Savina (2:0).

U ženskom singlu Marija Sudimac je u prvom kolu bila bolja od domaće takmičarke, Lejlu Ombodi (2:0), zatim je nakon nje savladala i Ruskinju Veru Kramarenko, a od Sudimčeve je bolja bila u osmini finala Indijka Ešitom Raju (2:0). Sara Lončar je u prvom kolu trijumfovala protiv Hrvatice Laure Horvat (2:0), dok je u drugom kolu bolja od nje bila Čehinja Katerina Zukaova (2:1).

Sara je nastupala i u dublu sa Tomićem, a u prvom su savladali slovački par Andrej Antoška i Aleksandra Remenova (2:1), međutim u meču za četvrtfinale su poraženi od Škota Adama Pringlea i Rajčel Andrev (2:1). Sudimčeva je u Pečuju igrala u dublu sa Hrvaticom Ingom Sadaić, a poražene su u osmini finala od Austrijanki Serene Au Jong i Sabrine Herbs (2:1).