Badmintonci nastavili trijumfalan niz

Srpski badmintonci nakon uspešnog Kupa u Slovačkoj, i sa turnira u Češkoj vraćaju se sa medaljama. Na Czech Junior 2019, Srbiju su predstavljali Sara Lončar, Marija Sudimac, Sergej Lukić i Mihajlo Tomić, a osvojene su dve šampionske titule i jedna bronzana medalja.

Oko 200 takmičara nadmetalo se u češkom gradu Orlovi, a naš tim može se pohvaliti nastavkom šampionskog niza. Titulom su takmičenje otvorili Sergej i Mihajlo u muškom dublu. Do trofeja stigli su veoma ubedljivo, sa samo jednim izgubljenim setom. Redom su bili bolji od francusko-austrijske kombinacije Nikolas Horeau, Kai Niderhuber (2:1), zatim su savladali Slovence Gaja Bizjaka i Roka Kupriveca (2:0), u četvrtfinalu su zaustavili Čehe Jana Jantošika i Vita Kulišeka (2:0), a finale su izborili trijumfom nad Šveđanima, Ludvig Aksleson i Maks Svenson (2:0). Zlatno odličje osvojili su pobedom nad dublom iz Engleske  Aleks Grin i Natjan Mur (2:0).

Tomić je u Češkoj osvojio i drugo zlato. Naime, u mešovitom dublu sa Sudimčevom za titulu su savladali miks iz Engleske, Aleksa Grina i Estel Van Liven posle preokreta u tri seta (2:1). Do finala došli su pobedama nad kombinacijom iz Slovenije, Jake Ivaniča i Nike Brajkovič (2:0), u drugom kolu su savladali Poljake, Jakub Melanuka i Darije Zimnol (2:0), dok su u eliminacionoj rundi bili bolji od Engleskog tima,  Kolina Kajana i Holi Vilijams (2:0), i zatim u polufinalu su porazili još jedan miks iz Poljske, Maciej Matuš, Dominika Kvasnik (2:0).

Bronzanu medalju osvojila je Marija Sudimac u singlu. Sudimčeva je startovala sigurno, i najpre bila bolja od Ukrajinke Jevhenije Kantemir (2:0) i Poljakinje Zuzane Jankovske, čime je obezbedila eliminacionu fazu. Zatim je usledio trijumf nad Mađaricom Petrom Meseroš (2:0), i već tada je obezbedila medalju. Međutim u duelu za sjajnije odličje, poražena je od Ukrajinke Arine Maruščak (2:0), te je morala da se zadovolji visokom trećom pozicijom.

U muškom singlu, Sergej je zaustavljen u drugom kolu, dok je Sara Lončar stala na korak od osmine finala. Ženski dubl, takmičenje je završio u prvom kolu.

Foto: sportskisavezbeograda.org.rs