Badmintonci do dve bronze na Balkanijadi

Reprezentacija Srbije u badmintonu osvojila je dva bronzana odličja na Balkanskom prvenstvu za takmičare do 13 godina, koje je održano u Bugarskoj. Srpski takmičari su najpre u ekipnoj konkurenciji došli do trećeg mesta, a zatim je Ugleša Mihajlović došao do još jedne medalje.

U ekipnoj konkurenciju, Srbiju su predstavljali  Uglješa Mihajlović, Mihajlo Vig, Petar Radonić, Vuk Dimitrijević, Miona Filipović, Mara Batar, Maša Aleksić i Marija Samardžija. Oni su na putu do medalje došli nakon drugog mesta u grupi, a zatim su poraženi od selekcije Rumunije, što ih je automatski usmerilo na bronzanu medalju.

Pojedinačno, od naših takmičara, najuspešniji je bio Uglješa, koji je u muškom singlu osvojio još jedno treće mesto. Mihajlo i Petar su u istoj konkurenciji, stali u osmini finala, a Vuk je poražen u prvom kolu.  U ženskoj konkurenciji, Miona je bila najbliža medalji, ali je poražena u četvrtfinaliu, Mara je stala u prethodnoj fazi, a Maša i Marija su učešće završile u šesnaestini finala.

Takmičili su se naši badmintonci i u mešovitom dublu, a na korak od medalje ostali su Mihajlović i Batarova, koji su u poraženi u borbi za polufinale. U istoj konkurenciji Vig i Samardžijeva su učešće završili u okršaju za osminu finala., dok su u muškom dublu,  Radonić i Dimitrijević, stali u četvtfinalu, a do iste faze stigle su i Aleksićeva i Filipovićeva u ženskom dublu.

 

Foto: sportskisavezbeograda.org.rs